PERSONLIG UTVECKLING

Kom igång på egen hand - helt gratis

På Echo Bravo anser vi att alla har rätt till verktyg för en god mental hälsa vilket gör att vi löpande tar fram material för självhjälp genom KBT exempelvis inom ångest och oro. Med tips och övningar för mental träning kan du komma igång hemma redan idag.

Echo Bravo verkar för ett samhälle där den mentala hälsan är lika självklar som den fysiska och där det är naturligt att be om hjälp när man behöver den. Att ta hand om sin psykiska hälsa är att ta ansvar för sig själv och sina nära. Parallellt med att ta fram kostnadsfritt självhjälpsmaterial skänker vi därför också 5% av vårt överskott till www.mind.se.

Mental träning vid oro och ångest

Behöver du stöd i att hantera oro, ångest och svåra känslor? Här finns information om tuffa känslor, hur de tar sig i uttryck och övningar för att komma igång med att hantera oro. I PDF-materialet kan du själv fylla i övningarna.

Mental träning vid oro – Echo Bravo PDF

Mental träning för att bryta vardagsmönster

Ibland är dagarna överväldigande. Det kan vara olika saker som sätter igång känslan av att ha förlorat kontroll över sina veckor – stress, sorg, kris eller missnöje över var man befinner sig i livet. De allra flesta av oss går igenom det en eller flera gånger i livet. Då kan det vara bra att ta ett steg tillbaka och fundera på: vad är det egentligen jag vill?

Mental träning för att bryta vardagsmönster – Echo Bravo PDF

Mental träning - ta makten över din ekonomi

Att stressa över pengar är vanligt och otroligt påfrestande eftersom det påverkar alla delar av livet. Det är ett ämne som är känsligt för många och vissa har svårt att ens orka se över sin ekonomi eftersom det är så ångestladdat. Det gör att vi har tagit fram ett par övningar med fokus på vad du vill lägga pengar på och hur du skulle vilja prioritera de pengar du faktiskt har som utgångspunkt för att ta kontroll över din vardagsekonomi och ta bort en ångestfaktor i vardagen. 

Mental träning – ta makten över din ekonomi – Echo Bravo PDF